Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen stå en stund utan lock.
Passera potatisen och tillsätt ägg, vetemjöl, salt, peppar och örter. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla degen till bollar stora som golfbollar och platta till dem lite lätt.
Koka potatiskakorna försiktigt i ca 10 minuter och låt dem sedan svalna lite.
Förbered nu de andra tillbehören.
Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i en torr panna tills de har fått fin färg.
Mixa ärter och grädde till en fin puré. Smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Kontrollera så att konsistensen går att spritsa fint. Lägg över i spritspåse.
Plocka brysselkålsbladen samt skär sockerärterna tvärs över.
Skala och skär löken i små bitar.
Stek kantarellerna. Tillsätt löken när svampen börjar bli gyllenbrun och låt steka tillsammans. När löken börjar bli glansig så tillsätt brysselkålsbladen och sockerärterna.
Smaka av med salt och peppar.
Innan servering steker du potatiskakorna i smör så att de får en gyllenbrun färg.
Lägg upp potatiskakorna på tallrikar. Spritsa ut ärtkrämen och lägg på kantareller och lök.
Toppa med de rostade hasselnötterna och riv lite parmesan över.