Potatissallad med primörer i krämig dressing

Potatissallad med primörer i krämig dressing
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Potatissallad med primörer i krämig dressing

18 ingredienser

30 min

Färskpotatissallad med sparris och rädisor i en smakrik dressing smaksatt med dijonsenap, kapris, sardeller och honung. Blir otroligt god och passar bra att laga i förväg.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 100 g rädisa
  • 2 knipplökar
  • 250 g grön sparris
  • 20 cocktailkapris
  • 0,5 dl kapris
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • peppar

dressing

  • 1 knipplök, skivad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl kapris
  • 1 msk honung
  • 4 sardellfiléer
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl citron, saft

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Skär den i mindre bitar.
  2. Mixa alla ingredienser till en dressing.
  3. Dela rädisorna i mindre bitar. Strimla löken. Skär sparrisen i mindre bitar (är sparrisen grov kan den behöva kokas lätt först). Grovhacka persiljan.
  4. Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, cocktailkapris och persilja i en stor skål. Häll på dressingen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.