Potatissallad med solroskärnor

koket.se
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Potatissallad med solroskärnor

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

En god potatissallad är ett måste nu när sommarens alla högtider närmar sig!

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 500 g potatis, nykokt och varm
  • 2 msk färsk kruspersilja, plockad
  • 2 msk dill, plockad
  • 2 msk salladslök, strimlad
  • 1 rödlök, hackad (liten)

Vinägrett

  • 1 msk schalottenlök, hackad
  • 3 msk sherryvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en glasburk med lock. Skaka kraftigt.
  2. Skär potatisen i bitar.
  3. Blanda potatisen med vinägretten och låt stå i ca 1 timme.
  4. Vänd ner persilja, dill, salladslök och rödlök.