Lyxig rätt med röding där fisken får en frasig "panering" då den steks på en bädd av tunt skivade potatisar. Till rödingen bjuds det på kokta och citrondressade primörer samt hollandaisesås.
Häll i lite matolja i en kall stekpanna. Lägg i potatisen ca 9 skivor fint varvat.
Lägg på fisken och sätt på spisen.
Stek på medelvärme tills potatisen är krispig och fisken är klar (OBS stek bara på en sida). Servera direkt.
Hollandaisesås
Värm äggulor, citronsaft och vatten under vispning tills det tjocknar. Vispa försiktigt i smöret. Smaksätt med salt
Citrongrönsaker
Koka upp saltat vatten. Skär grönsakerna i mindre bitar. Koka först morot, broccoli och blomkål och sist purjolöken. Sila bort vätskan och smaka av med olivolja och citronskal.
Servering
Lägg upp snyggt enligt bild och garnera med dillvippor och krasse. Avsluta med att ringla på olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.