Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
200 g potatis, skalad
2 gelatinblad
1 dl crème fraîche
1 msk cidervinägersenap (grov)
ca 0,5 tsk salt
Servering
50 g rom (från sik eller hornsimpa)
gräddfil
blandade örter (plockade småblad)
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka potatisen.
Värm crème fraichen.
Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält ner dem i crème fraichen.
Krossa potatisen grovt och blanda med crème fraichen, senap och salt.
Klä insidan av en liten terrinform, 3 x 15 cm, med plastfolie och häll i potatisblandningen. Täck med plastfolie och lägg på en tyngd. Ställ terrinen i kylen i minst 6 timmar.
Servering
Skär potatisterrinen i bitar och garnera med rom, gräddfil och örtblad.