Provensalska musslor i skal

Provensalska musslor i skal
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Provensalska musslor i skal

7 ingredienser

Färska musslor är lätta att få tag i över hela landet. Kolla att alla är stängda innan kokning och öppna efter kokning. Provensalsk säger att vitlök är med.

Ingredienser

portioner
  • 30 musslor i skal
  • 75 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2-3 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kontrollera att musslorna är stängda. Koka i vatten under lock. Se till att alla öppnar sig. Släng andra.
  2. Sätt ugnen på 275°. Bryt av ena skalhalvan och lägg ut musslorna i en ugnsform.
  3. Blanda smör, lök och kryddor och klicka över. Gratinera i ugnen ca 5 min tills smöret smält. Vitt bröd till.