Pumpalatte

Pumpalatte

6 ingredienser

10 min

Här hittar du recept på pumpapuré
Här hittar du recept på pumpakrydda

”Vi bodde i New York en höst när vår yngsta son var bebis. Våra många barnvagnspromenader genom staden ledde till ett mindre missbruk av pumpkin spice lattes. Därefter har de fått följa med oss hem. Eftersom vi är biodlare och har vår egen råhonung brukar vi använda den för att söta med. Det viktiga är att hitta balansen mellan den smakrika espresson, sötman och kryddningen utan att tappa pumpasmaken. Toppa med vispgrädde för helglyx eller varför inte spetsa med lite bourbon.” /Alva Herdevall och Anders Rydell

Boktips!
Pumpa bokomslag

Boktips!

Receptet kommer ur boken PUMPA av Alva Herdevall och Anders Rydell

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl pumpapuré (se länk till recept)
  • 3 msk flytande honung
  • 0,5 tsk pumpakrydda (se länk till recept)
  • 1 espresso, dubbel (eller 2 dl mörkrostat kaffe)
  • 3,5 dl baristamjölk
  • malen kanel

Gör så här

  1. Blanda pumpapuré, honung och pumpakrydda i kastrull på medelvärme.
  2. Häll i espresso, blanda och häll upp i koppar.
  3. Skumma mjölken och häll över.
  4. Pudra över lite kanel.