Len och krämig pumpasoppa

Pumpasoppa ny
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Len och krämig pumpasoppa

10 ingredienser

Servera den här lena soppan som en värmande förrätt. För att få konsistensen slät och fin behöver du en mixer eller matberedare.
Toppa med krutonger, färska örter, eller rostade pumpakärnor och en klick crème fraiche.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg pumpa
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 limefrukter, rivet skal och saft
  • 2 tsk sambal oelek

Topping:

  • krutonger
  • färska örter

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
  2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
  3. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med krutonger och färska örter.