Pumpasoppa med kokos

Pumpasoppa med kokos
Foto: Simon Bajada

Pumpasoppa med kokos

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Het pumpasoppa med chili, ingefära och kokosmjölk. Perfekt som förrätt.

Recept ur Jonas paleokök

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 l grönsaksfond
  • 2 dl kokosgrädde

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och hacka chilin. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i kokosolja i en stor kastrull på medelvärme.
  3. Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt grönsaksfond och låt puttra i 10–15 minuter tills pumpan är mjuk.
  5. Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde och lite paprikapulver.