Perfekt vardagsmiddag med potatis, blomkål, spenat och fetaost i tortillabröd. Bjud tillsammans med en färggrann och fräsch sallad på morot i citronette.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Mosa den grovt med sked.
Skär ner blomkål och blast i mindre bitar. Rosta allt lätt i olja i en stor stekpanna tills det mjuknat och fått lite färg.
Strimla spenaten. Hacka persiljan. Vänd ner spenaten i pannan och salta.
Blanda den grovt mosade potatisen med allt från stekpannan i en bunke. Smula ner fetaosten. Riv ner citronskal och vitlök. Tillsätt hackad persilja och havregrädde. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll blandningen mellan tortillabröd och pressa gärna till med en kastrull för att få dem jämntjocka och flata.
Stek på båda sidor i olja i en stekpanna.
Morotssallad
Skrubba och skär morötterna i tunna skivor. Vänd runt dem med olivolja, flingsalt, citronsaft och lite hackad persilja.
Skär quesadilla i tårtbitar och servera med den krispiga morotssalladen.