Quesadillas med salsa och ärtguacamole

koket.se
Quesadillas med salsa och ärtguacamole
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quesadillas med salsa och ärtguacamole

19 ingredienser

40 min

Quesadillas är en populär rätt från det mexikanska köket som består av tortillabröd, fyllt med ost, som viks på mitten och sedan steks tills osten smälter och tortillan blir krispig. Här är en matig variant med tillägg av grönsaker i fyllningen och goda tillbehör att dippa i som tomatsalsa och guacamole på gröna ärter.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6-8 kokt potatis
  • 2 gula lökar (överbliven stekt lök)
  • 1 zucchini (liten)
  • 2 burkar majs
  • 4 dl riven ost
  • 0,5 förp taco kryddmix (à ca 28 g)
  • 8 tortillabröd (mjuka)
  • olja, till stekning

Salsa

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 limefrukt
  • olivolja

Ärtguacamole

  • 3 dl frysta ärtor, tinade
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Börja med salsan. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka jalapeñon. Hacka tomaten fint. Blanda allt det hackade i en skål med finrivet limeskal och lite pressad limesaft. Salta och ringa över olivolja. Blanda och låt stå.
  2. Mixa ärtorna med olivolja och salt. Riv ned vitlök och mixa. Lägg i en skål och smaka av med finrivet limeskal och pressad limesaft. Låt stå.
  3. Tärna den kokta potatisen. Skölj majsen. Skär zucchini i tunna stavar.
  4. Blanda potatis, överbliven stekt lök, majs, zucchini och tacokrydda i en skål.
  5. Fyll tortillabröden på ena sidan med fyllning, toppa med ost, vik över och stek dem sedan på båda sidorna tills gyllene i oljan.
  6. Servera med salsa och ärtguacamole och färsk koriander.

Tips! Quesadillas kan fyllas med lite allt möjligt och är perfekt att göra på rester som blivit över från tidigare middagar.