Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus

POPULÄRT
koket.se
Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus

19 ingredienser

30 m

Trendig vegansk bowl som fylls med quinoa, sojamarinerad tofu och avokado. Klicka även i en krämig hummus smaksatt med inlagd paprika.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Hummus

  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 rostade och marinerade paprikor (finns på burk)
  • 1 msk tahinipasta
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Bowl

  • 4 dl quinoa
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 550-600 g fast tofu (ej silkestofu)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 avokador
  • 70 g färsk spenat
  • 1 förp alfaalfagroddar
  • 1 kruka salladslök
  • 1 dl sötmandel
  • 3 msk olivolja
  • sesamfrön

Gör så här

Paprikahummus

  1. Skölj kikärtorna. Hacka paprikan och vitlöken. Mixa alla ingredienser till en slät hummus och smaka av med salt peppar och citron. Ställ åt sidan.

Bowl

  1. Koka quinoan med buljongen.
  2. Tärna tofun. Stek den på hög värme i olja så att alla sidor får fin färg. Lägg den på ett fat och häll över sojan. Låt dra i minst 10 min.
  3. Skiva avokadon och hacka salladslöken, syra den vita delen av salladslöken med citronsaft. Finhacka även den gröna delen av salladslöken och använd som ört på toppen av rätten.
  4. Lägg quinoa, tofu, spenat, syrad salladslök, avokado, groddar och en klick hummus i en skål och toppa med mandlar och grön salladslök, strö över sesamfrön.