Quinoasallad med feta, picklad lök och mynta

koket.se
Quinoasallad med feta, picklad lök och mynta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quinoasallad med feta, picklad lök och mynta

19 ingredienser

45 min

Matig sallad med en bas på quinoa där du lätt kan anpassa såväl bas som övriga komponenter i salladen efter vad du har hemma och vad du gillar. Lägg upp snyggt på ett stort fat och toppa med en gudomligt god dressing på tahini, honung, dijon, citron och olivolja.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Picklad lök

  • 1 rödbeta (liten och okokt)
  • 2 rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Quinoasallad

  • 4 port quinoa
  • 0,5 ask romanticatomater
  • 1 gurka
  • 1 kruka mynta
  • 150 g fetaost
  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 1 dl solroskärnor

Dressing

  • 2 msk tahinipasta
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala rödbetan och skär den i skivor. Skala och skiva löken tunt.
  2. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg i lök och rödbeta. Ställ kallt minst 30 minuter.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  4. Vispa ihop alla ingredienserna dressingen, smaka av med salt och peppar.
  5. Skala gurkan randig och skär i halvor. Halvera tomaterna. Strimla myntan fint. Häll av och skölj kikärtorna.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr och het stekpanna.
  7. Lägg quinoa på ett stort fat. Lägg sedan på gurka, tomat, kikärtor och rucola i högar bredvid.
  8. Smula fetaosten och lägg den samt den picklade löken i högar på fatet.
  9. Strö över solroskärnor och mynta. Ringla över dressingen och servera.