1 ask valfria groddar (t ex alfaalfagroddar, rödbetsgroddar, böngroddar)
0,5 ask ärtskott
1 dl blandade frön (t ex solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön)
150 g fetaost
dressing
3 msk olivolja
1 msk vinäger
2 msk yoghurt
1 avokado
0,5 klyfta vitlök
0,5 limefrukt
salt
peppar
Gör så här
Koka quinoan efter anvisning på paketet men ha i en buljongtärning. Häll av kikärterna och spola dem med vatten. Häll i kikärterna i med den kokande quinoan de sista 4 minuterna. Häll av och blanda med olja.
Hyvla tunna remsor av zucchini med en potatisskalare. Tvätta och skrubba betorna och skiva dem sedan tunt på en mandolin.
Mixa alla ingredienser till dressingen tills den är helt slät.
Rosta fröna tills de är gyllene och smula fetaosten i en skål.
Lägg machêsalladen lite slarvigt på ett stort fat. Lägg quinoa och kikärterna på salladen. Häll på lite olivolja när det fortfarande är varmt. Toppa salladen med betor, zucchini, groddar, fetaost, frön och ringla dressingen över!