Råbiff på rödbeta och shiso

Råbiff på rödbeta och shiso
Foto: Renée Voltaire
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Råbiff på rödbeta och shiso

13 ingredienser

30 m

Vegansk rawbiff på rödbeta, avokado och shiso. Toppas med kokosägg och färska örter.

Tips! Råbiffen passar även att servera som en huvudrätt tillsammans med sötpotatispommes och sallad.

Ingredienser

portioner

Kokosägg

  • 2 msk naturell kokosolja
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk gurkmeja, färskpressad (eller pulver)

Råbiff på rödbeta och shiso

  • 1 avokado
  • 2 råa rödbetor, skalade
  • 1-2 msk senap med chili (ekologisk)
  • 0,5 gul lök, riven eller finhackad
  • 2 msk inlagd kapris
  • 1 tsk inlagd shiso, hackad (eller 0,5 tsk plommonvinäger)
  • 0,5 krm himalayasalt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald

Servering

  • färska örter (t ex timjan)
  • färska shisoblad (eller annat salladsblad)

Gör så här

Kokosägg

  1. Blanda samman och ställ i kylen tills det stelnar. Forma sedan små ägg.

Rawbiff

  1. Dela, kärna ur, gröp ur och mosa en avokado direkt i en bunke med en gaffel. Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn och blanda med den mosade avokadon. Vänd ner senap, lök och kapris. Hacka och vänd ner inlagd shiso. Salta, peppra och blanda.
  2. Forma smeten till biffar. Är smeten för lös så riv ner en extra rödbeta. Servera råbiffen på färska shisoblad med ett par örter på toppen och ett kokosägg.