300 g karljohansvamp, färsk och skivad (eller den svamp ni hittar)
olivolja (till stekning av svampen)
salt
vitpeppar
svartpeppar
1 knippe grönkål
Servering
12 potatisar (gärna amadine)
2 msk olivolja
1 dl crème fraîche
3 msk parmesanost, riven
salt
Gör så här
Bryn köttet väl i olja samt salta och peppra. Lägg sedan köttet i en kastrull.
Skär tomater, lök och fänkål grovt.
Fräs grönsakerna med köttet.
Slå på buljongen och vinet och låt allt koka under lock på låg värme i ca 1,5–2 timmar. Det ska bli riktigt mört.
Ta upp köttet och mixa skyn med grönsakerna så att det reder sig till en sås. Sila såsen genom en grov sil och lägg tillbaka köttet i kastrullen tillsammans med såsen. Smakätt med salt, svartpeppar och finrivet citronskal.
Garnering
Skala morötter och skär dem grovt samt skiva vitlök och schalottenlök.
Fräs morötter, lök och vitlök i olivolja. Tillsätt timjan, lagerblad, vin, lite grönsaksbuljong och en skvätt vatten. Salta efter smak.
Koka under lock i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
Knaperstek svampen i olivolja, salt och svartpeppar. Vänd sedan ner finplockad grönkål bland svampen.
Servering
Koka potatisen mjuk.
Blanda potatisen med lite olivolja, crème fraîche och parmesanost. Rör runt försiktigt och servera till köttet!