Raggmunk med fläsk och ginlingon

Raggmunk med fläsk och ginlingon
Foto: TV4
Aleksandar Spasojevic
Aleksandar Spasojevic

Raggmunk med fläsk och ginlingon

Av: Aleksandar Spasojevic

Från: Efter stängning

11 ingredienser

45 min

Klassisk husmanskost i form av raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon som fått smak av en skvätt gin. Gör du som Aleksandar så bjuder du med vispad grädde till.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 800 g fast potatis
  • smör, till stekning
  • 200 g rimmat sidfläsk

Lingon med gin

  • 250 g lingon
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk gin

Till servering

  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Vispa mjölk och mjöl till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och salt. Vispa till en slät smet.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Tillsätt potatisen till smeten.
  3. Blanda lingon, socker och gin. Rör tills sockret smält.
  4. Stek fläsket relativt knaprigt i en stekpanna. Ta upp och varmhåll.
  5. Ta ca 1 dl raggmunkssmet och stek i samma panna som du stekt ditt fläsk i. Stek ca 3 minuter på vardera sida.
  6. Servera raggmunkarna med fläsket, lingonen och en klick vispad grädde.