Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingonn

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingonn
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild nybenjamin profilbild 2023
stefan ekengren profilbild nybenjamin profilbild 2023

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingonn

11 ingredienser

Klassiska raggmunkar serverade på traditionellt vis med stekt fläsk i tjocka skivor och rårörda lingon.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fast potatis
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 100 g smör, till stekning

Till servering

  • 600 g rimmat sidfläsk, skivat

Rårörda lingon

  • 200 g frysta lingon
  • 0,5 dl strösocker
  • persilja

Gör så här

  1. Blanda lingon och socker, med fördel ett par dagar innan servering.
  2. Blanda ägg och vetemjöl till en tjock smet, vispa i mjölk, salt och socker.
  3. Skala och riv potatisen grovt. Låt den rinna av i durkslag, den behöver inte vridas ur, vänd ner potatisen i smeten.
  4. Värm en stekpanna till lite mer än medelvärme. Stek fläsket till önskad krispighet, lägg åt sidan, spar stekflottet.
  5. Värm på stekpannan till precis under maxvärme. Tillsätt smör och fläskfett. Häll ut smeten i den storlek du önskar, stek raggmunkarna gyllenbruna och frasiga i kanterna, vänd och stek klart på andra sidan.

Servering

  1. Lägg upp raggmunken på tallrik, lägg på önskat antal skivor stekt fläsk, en sked med lingon och toppa med persilja.