Räk- och laxcocktail

Räk- och laxcocktail
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räk- och laxcocktail

13 ingredienser

En förrättscocktail med räkor och lax smakar bra före middagen. Den här innehåller dessutom mango och avokado, som ger frisk smak.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 mango
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • 400 g räkor
  • 150 g rökt lax
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 tsk koriander, hackad
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 tomat

Till dekoration:

  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar
  • valfria salladsblad

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär mango, rödlök, gurka, tomat och avokado i små tärningar och strimla isbergssallaten fint. Ta undan räkor till dekoration och skär resten i tärningar, skär även laxen i tärningar.
  2. Rör ihop grönsakstärningarna, frukttärningarna, isbergssallaten och räk- och laxtärningarna. Häll över citronsaft och krydda med koriander.
  3. Skölj sallatsbladen, lägg dem i ett cocktailglas och fyll på med räk- och laxsalladen. Garnera med dill och en citronklyfta.