Räkor i smör, chili och vitlök

POPULÄRT
Räkor i smör, chili och vitlök
Foto: TV4
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Räkor i smör, chili och vitlök

8 ingredienser

15

"Den här rätten doftar och smakar som en semester vid Medelhavet och känns både lyxig och enkel på en och samma gång. Servera gärna ett nybakat bröd till, man vill inte missa att doppa det i det goda smöret. I Sverige säljs jätteräkorna oftast frysta, tina dem i så fall innan du tillagar dem. Titta alltid efter skaldjur med MSC- eller ASC- märkning för att veta att de kommer från hållbara bestånd och odlingar." / Tareq Taylor

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 75 g smör
  • 350 g skalade räkor, råa (vannamei)
  • flingsalt (1 stor nypa)
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • 6-8 körsbärstomater, halverade
  • färsk basilika

Till servering

  • ett gott bröd

Gör så här

  1. Stek vitlök och chili i smöret i en stekpanna eller sauteuse på hög värme. Låt smälta ihop och fräsa en stund utan att ta färg.
  2. Tillsätt räkor, salta och stek räkorna i någon minut på varje sida tills de blir rosa. Pressa över citron och tillsätt tomaterna. Blanda och toppa med lite basilikablad. Gott med bröd till för att suga upp smöret.