Räktoast med sesam, ramslök och jalapeño

NYHET
Räktoast med sesam, ramslök och jalapeño
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Räktoast med sesam, ramslök och jalapeño

16 ingredienser

30 min

En festlig toast med räkor, ramslök och smaksatt majonnäs blir en god förrätt att bjuda på i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 100 g skalade räkor
  • 1 ägg
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk ramslök, hackad
  • 1 citronskal, rivet
  • 4 skivor formfranska
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1,5 l frityrolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk ramslök, hackad
  • 1 citron, saften
  • salt
  • peppar
  • 2 jalapeños

Topping

  • rädisa, tunt skivade
  • krasse

Gör så här

  1. Hacka räkorna fint och blanda med ägg, koriander, ramslök och citronskal.
  2. Lägg sedan fyllningen på brödskivorna och vänd i sesamfrö.
  3. Värm oljan till 180 grader.
  4. Blanda majonnäs med ramslök, citronjuice och smaka av med salt och peppar.
  5. Fritera mackorna i ca 3 minuter.
  6. Skiva jalapeno tunt och lägg uppe på toasten.
  7. Toppa med majonnäs, rädisor och krasse.