Halstrad tonfisk

Halstrad tonfisk
Foto: TV4

Halstrad tonfisk

Av: Ralf Gyllenhammar

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

45 min

Servera gärna fisken med ugnsbakade primörer och kall sås. /Ralf Gyllenhammar

Ralf bjöd även på
Brakbuffé à la Markus
Chokladfondue

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tonfiskfilé
  • rosépeppar (20 korn)
  • 2 msk honung
  • 3 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök

Dill och gräslökscrème

  • 5 msk färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet av
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tonfisk

  1. Lägg salt, rosépeppar och vitlök i en mortel och krossa alltsammans.
  2. Blanda med honung och olja.
  3. Marinera tonfisken i marinad en stund.
  4. Stek tonfisken i en grillpanna i hög värme cirka 1 minut på varje sida.

Dill och gräslökscreme

  1. Blanda philadelphiaost, crème fraiche, rivet skal från en citron, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera rätten med primörer.

Ralfs vintips
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531