Ramslökssallad med jordärtskocka och lax

Ramslökssallad med jordärtskocka och lax
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Ramslökssallad med jordärtskocka och lax

10 ingredienser

30 m

Rostad sallad på potatis, jordärtskocka, citron och ramslök serveras med varmrökt lax. En enkel och väldigt god rätt!

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis, gärna Amandinepotatis
  • 400 g jordärtskocka
  • 1 citron
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm stött fänkål
  • 50 g ramslök
  • 200 g varmrökt lax
  • 50 g pumpakärnor

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och jordärtskockorna och dela dem i munsbitar, dela citronen på mitten. Vänd i 3 msk olivolja, lite salt och peppar och rosta i ugn på 200 grader tills de fått fin färg och är mjuka igenom, ca 25 minuter.
  2. Gör en dressing genom att pressa den bakade citronen och rör samman den med resterande olivolja, 2 krm salt, peppar och fänkål.
  3. Grovhacka ramslöken och blanda med de bakade rotfrukterna och lägg dem på ett fat, fördela laxen över och ringla över dressingen. Toppa med rostade pumpafrön och lite med strimlad ramslök.