Råraka med löjrom, smetana och lök

Råraka med löjrom, smetana och lök
Foto: Tv4

Råraka med löjrom, smetana och lök

9 ingredienser

30 m

Råraka med löjrom, smetana och lök är en klassisk förrätt som passar perfekt som start på en härlig middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rårakor

  • 3 bakpotatisar
  • olja (till stekningen)
  • smör (till stekningen)
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 120 g löjrom
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 1 knippe gräslök, fint hackad
  • 2 dl smetana, lätt vispad

Gör så här

Rårakor

  1. Skala och riv potatisen.
  2. Krama ur vattnet ur potatisen och lägg potatisen i en bunke.
  3. Hetta upp en panna med olja och tillsätt smör precis innan stekning.
  4. Dela upp den rivna potatisen i fyra små kakor. Salta samt peppra och stek tills de är gyllene på båda sidor.

Tillbehör

  1. Låt löjrommen rinna av i en sil.
  2. Hacka rödlök och gräslök fint.
  3. Vispa smetana lätt för hand.