Rårakor med lingonsylt

Rårakor med lingonsylt

6 ingredienser

20 m

De här smidiga rårakorna kan du enkelt tillaga på ett friluftskök. Receptet kommer från den nya kokboken ”Recept i kris och krig” som är utgiven av Västerås stad. Kockarna bakom recepten är elever på Tranellska Gymnasiet i Västerås: Alexander Linnerud, Linnea Viman, Julia Lehto Tapper, Domenic Hallgren, Jacob Lindvall och Moa Gunstedt.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 4-5 msk majsstärkelse
  • 4 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • lingonsylt
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Skala samt riv potatisen och kläm ut lite av vätskan.
  2. Blanda den rivna potatisen med majsstärkelse, salt och socker.
  3. Forma små plättar, lägg dem i stekpannan och stek i olja
  4. Servera med lingonsylt.