Börja med skagenröran. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka dillen. Lägg rödlök och dill i en skål och blanda ihop med majonnäs, crème fraiche och riven pepparrot.
Vänd i räkorna och smaka av med nymalen svartpeppar och några droppar citronsaft.
Skala ev potatisen och riv på grova sidan av rivjärnet. Salta potatisen och vänd runt.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i 1/4 av potatisen i stekpannan. Fördela ut potatisen till en råraka, pressa och stek ca 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Repetera tills fyra fina rårakor är klara. Varmhåll på ett galler i ugnen på 90 grader fram till servering så håller de sig krispiga.
Servering
Lägg upp rårakorna och toppa med den goda skagenröran och rom. Toppa med lite färsk riven pepparrot, dill och citronklyfta, pepparrot, dill och citronklyfta på sidan.