Zeina Mourtadas tolkning av den klassiska franska grönsaksröran ratatouille. Här bjuder hon den ihop med saftiga lammfärsbiffar med smak av provencalska örter.
500 g körsbärstomater (alt 500 g krossade tomater)
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
2 tsk örter provencale
1 kruka färsk basilika
olivolja, till stekning
salt
peppar
Lammfärsbiffar
600 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk örter provencale
salt
peppar
olivolja, till stekning
Gör så här
Skär zucchini och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Fritera i en luftfritös. Det går också bra att rosta grönsakerna i ugn. Blanda i så fall zucchini och aubergine med lite olivolja och lägg ut på en plåt.
Rosta i ugn 225 grader, 15-20 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
Fräs lök och vitlök glansig och mjuk i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Vänd i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter under lock.
Tillsätt zucchini, aubergine och örter. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 minuter.