Dela degen i tre bitar, plasta in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Denna deg går att använda både till ravioli och exempelvis tagliatelle.
Fyllning
Blanda ricotta, parmesan, citronskal, salt, peppar och en äggula i en bunke, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Lägg i spritspåse.
Kavla ut pastadegen tunt på mjölad bänk eller använd pastamaskin.
Kavla ut till ca 3 mm.
Klicka ut krämen och pensla med lite vatten runt omkring så degen fastnar, stäng degen och stansa eller skär ut dina ravioli.
Låt vila på en bricka med smörpapper pudrad med durumvete, täck med kökshandduk. Låt stå i kyl om det är till morgondagen, annars funkar det bra i några timmar i rumstemperatur.
Koka upp en stor kastrull med grovsaltat vatten.
Värm 3 dl vatten med smör i en annan stor kastrull.
Koka pastan 2 minuter, lyft upp och lägg i smörsåsen, koka ihop och rör om försiktigt i ca 1-2 minuter.
Stäng av värmen.
Servera med färsk salvia och brynt smör. Toppa med rostade hasselnötter och riven Parmigiano-Reggiano.