20 ingredienser
Röda chokladsemlor med nötig mandelmassa och whipped cream cheese frosting. En red velvet semla, helt enkelt!
Receptet ger ca 18 medelstora semlor eller 32 minisemlor. Minisemlor gräddas hälften så kort tid som de medelstora.
TIPS!
Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och en näve tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
Gör semlorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 750 g glutenfri mjölmix och blanda ner 2 msk fiberhusk tillsammans med jäst och mjölk i början av receptet.
Gör semlorna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin, mjölken mot växtbaserad mjölk (soja-, havre- eller kokos) och utesluta äggen i degen. Pensla bullarna med växtbaserad mjölk och gör frostingen på samma mängd växtbaserad vispgrädde (soja-, havre- eller kokos).