Ris á la malta, grönmögelost, valnötter och päron

Ris á la malta, grönmögelost, valnötter och päron
Foto: David Loftus
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Ris á la malta, grönmögelost, valnötter och päron

Av: Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

15 m

"Om du inte prövar något annat recept i den här boken så testa i alla fall det här! Det blev himmelskt gott! Vi har använt gammalt grötris som kylts ner, men det går också med risottoris. Vänd upp med lite vispad grädde och honung. På med grönmögelost, valnötter och päron. Det här var tänkt som ett mellanmål men upplevs som en smarrig efterrätt." /Niklas Ekstedt och Henrik Ennart

Ingredienser

portioner
  • 4 dl risgrynsgröt, kokt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 päron, skuret i små kuber
  • 100 g mögelost (krämig, helst på komjölk, som kan upplevas något mildare än t.ex. fårost)
  • 1-2 msk honung
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Kyl ner risgrynsgröten.
  2. Vispa grädden lätt med florsockret.
  3. Vänd ner grädden i gröten.
  4. Servera med päron, mögelost, honung och valnötter.