Risfat med vegofärs, grönsaker och chiliolja

koket.se
Risfat med vegofärs, grönsaker och chiliolja
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Risfat med vegofärs, grönsaker och chiliolja

14 ingredienser

Ett generöst fat med ris, krispigt stekt vegofärs, snabb hemgjord chiliolja, goda grönsaker och nötter samt en busenkel chilimajonnäs. Snabbt att svänga ihop, lätt att göra till många och dessutom vegetariskt!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 dl sushiris
  • 500 g formbar vegofärs, tinad
  • 1 msk rapsolja, till stekning
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja, till chiliolja
  • 4 msk gochugaru
  • 4 salladslökar
  • 1 gurka
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek färsen gyllene och knaprig i oljan, sänk värmen ordentligt, tillsätt soja och riv ned vitlök, rör runt och håll varmt.
  3. Blanda majonnäs med sriracha, salt och vinäger, låt stå.
  4. Lägg gochugaru i en kastrull.
  5. Värm upp rapsoljan till rykande i en annan kastrull. Häll den varma oljan över chilin, ställ åt sidan.
  6. Skär gurkan i tunna stavar. Skiva salladslöken tunt.
  7. Lägg ris i en skål, toppa med färs, gurka, salladslök och en klick majonnäs och rostade cashewnötter.
  8. Droppa över den röda oljan. Klart!