21 ingredienser
55 m
Ät mer risotto! Det är värmande sjukt gott och imponerande. Visst, det tar lite tid men det är så värt det. Perfekt bjudmat! /Siri
Alternativ: Byt ut butternut squash mot svamp, sparris eller broccoli. För glutenfritt, byt ut pangrattato mot rostade nötter eller frön. Byt ut vinet mot mer grönsaksbuljong.
När det kommer till risotto brukar man säga att det vin du ska dricka till också ska användas vid tillagningen av risotton. Här hänger det alltså på om du väljer att använda vitt vin, öl eller bubbel från receptet. Personligen tycker jag att det är roligt att använda sig av bubbel, till och med kanske ta en rosé för att matcha pumpan. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Rosé eller Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut är båda två bra alternativ. Torra, krispiga och bäriga. Var inte rädd för att vända på steken och dricka bubbel till varmrätten istället för som aperitif. Drick något annat först, en Gin & Tonic eller kanske en torr sherry.
Om du föredrar vitt vin rekommenderar jag en lite fetare variant av druvan Chardonnay. Gärna en jänkare, kanske ekologiska The Econic Chardonnay från Kalifornien. Eller våga testa ett häftigt vin från Jura i Frankrike. Côtes du Jura Chardonnay från Fruitière Vinicole d’Arbois är en bra representat för sitt område. Vinerna från Jura har ofta en oxiderad ton i doften, inslag av mineral, nötter och mogna äpplen.
Öl? Melleruds ekologiska Utmärka Pilsner. Den ÄR bra.