Risotto i vegansk hälsovariant. Näringsjäst ger en ostig och härlig smak!
Tips! Om du använder ett redan färdigkokt ris tex. gårdagens tester, skölj riset innan du lägger det i kastrullen så det blir lite fuktigt.
Se Renée Voltaire laga receptet
Ingredienser
4 dl råris
1 msk kokosolja (eller annan olja)
8 shiitakesvamp, skivade (att steka i)
0,5 krm salt
2 salladslökar, skivade
2 klyftor vitlök, skalad och grovt hackad
6 blad svartkål
1 dl vitt vin
1 msk lantbuljong
2 dl mandeldryck
1 msk näringsjäst
1 dl bladspenat
Topping
1 msk furikake (en japansk sesamfröblandning)
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på paket.
Hetta upp en panna med kokosolja eller annan olja. Stek svampen mjuk på hög värme, salta och stänk i lite vatten Tillsätt salladslöken och vitlöken.
Dra av svartkålsbladen från stjälken och lägg i pannan. Tillsätt den kokta riset och fräs ett par minuter. Slå på vinet och låt koka in någon minut.
Tillsätt mandelmjölk och lantbuljong låt låt koka till en krämig konsistens, 2-3 minuter. Tillsätt näringsjäst och vänd ner spenatbladen i slutet. Toppa risotton med Furikake fröblandning. Servera med en god sallad.