Risotto på råris med shiitakesvamp

koket.se
Risotto på råris med shiitakesvamp
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Risotto på råris med shiitakesvamp

13 ingredienser

30 m

Risotto i vegansk hälsovariant. Näringsjäst ger en ostig och härlig smak!

Tips! Om du använder ett redan färdigkokt ris tex. gårdagens tester, skölj riset innan du lägger det i kastrullen så det blir lite fuktigt.

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl råris
  • 1 msk kokosolja (eller annan olja)
  • 8 shiitakesvamp, skivade (att steka i)
  • 0,5 krm salt
  • 2 salladslökar, skivade
  • 2 klyftor vitlök, skalad och grovt hackad
  • 6 blad svartkål
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 dl mandeldryck
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 dl bladspenat

Topping

  • 1 msk furikake (en japansk sesamfröblandning)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paket.
  2. Hetta upp en panna med kokosolja eller annan olja. Stek svampen mjuk på hög värme, salta och stänk i lite vatten Tillsätt salladslöken och vitlöken.
  3. Dra av svartkålsbladen från stjälken och lägg i pannan. Tillsätt den kokta riset och fräs ett par minuter. Slå på vinet och låt koka in någon minut.
  4. Tillsätt mandelmjölk och lantbuljong låt låt koka till en krämig konsistens, 2-3 minuter. Tillsätt näringsjäst och vänd ner spenatbladen i slutet. Toppa risotton med Furikake fröblandning. Servera med en god sallad.