Rödbetor med getost och hasselnötter

Rödbetor med getost och hasselnötter
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rödbetor med getost och hasselnötter

8 ingredienser

25 m

Superenkelt och så himla gott, en jättebra förrätt som alla älskar och är lätt att svänga ihop. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödbeta
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • 65 g babyspenat [1 påse]
  • ca 50 g hasselnötter, hackade
  • svartpeppar, nymalen
  • några droppar balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och skala rödbetorna med potatisskalare.
  2. Skiva rödbetorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt. Blanda runt. Baka i ugnen i ca 20 min tills betorna är mjuka.
  3. Lägg betorna på ett fat och smula över getost, lägg på spenat och nötter. Ringla över balsamvinäger. Servera genast.