Rödbets- och chèvregratäng

Rödbets- och chèvregratäng
Foto: TV4
Jessica Frej
Jessica Frej

Rödbets- och chèvregratäng

9 ingredienser

1 h 10 min

Den här färgstarka gratängen med rödbetor och potatis går fint att servera på egen hand med en sallad. Vill du lägga till något passar stekt lammkorv bra till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g rödbeta
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 200 g getost, gärna "hård"
  • sallad, blandad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och rödbetorna och skiva den tunt med mandolin eller matberedare och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål. Häll på salt, grädde och vatten och rör om. Häll blandningen över potatisen.
  4. Peta ner rosmarinkvistarna i formen så de ger smak till gratängen. Riv över getosten. Ställ gratängformen i ugnen. Baka i ugnen i ca 50 minuter.
  5. Servera gratängen, gärna med blandad grönsallad.