Glaserade morötter

Glaserade morötter
Foto: TV4

Glaserade morötter

Av: Roland - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

25 min

Receptet på glaserade morötter är beräknat till fyra personer.

Vintips från Roland
Santa Ana Viognier, nr 73874, 77 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter (normalstora eller 12 st färska minimorötter)
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk bladpersilja, grovt hackad (storbladig persilja)
  • ca 2-4 droppar flytande honung
  • 4 salladsblad (gröna salladsblad, små)
  • 4 salladslökar (smala små stjälkar)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och slanta ned morötterna tunt, dra av kastrullen från plattan och låt morötterna ligga i vattnet i ca 2 minuter (om minimorötter ca 5 minuter), slå sedan av vattnet.
  2. Hacka vitlöken fint och hetta upp olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och morötterna och rotera med trägaffel hela tiden i ca 1 minut.
  3. Häll i den hackade persiljan och droppa över honungen.
  4. Ställ åt sidan och låt svalna.
  5. Vid serveringen hetta upp igen och servera omgående med salladsblad under och lökstjälk ovanpå.