Rostad brysselkål med marinerad lök, granatäpple och fetaost

NYHET
koket.se
Rostad brysselkål med marinerad lök, granatäpple och fetaost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad brysselkål med marinerad lök, granatäpple och fetaost

16 ingredienser

30 min

Ett matig och grön sallad är ett givet inslag på ett modernt julbord. Det här är en favorit med rostad brysselkål, marinerad rödlök, smulad fetaost och sötsyrliga granatäpplekärnor som du inte får missa.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 granatäpple
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 0,5 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft med grillfunktion.
  2. Dela och putsa brysselkålen. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och honung. Salta och vänd runt. Lägg sedan alla brysselkål med snittytan uppåt. Rosta i ugnen i ca 10 minuter tills gyllene.
  3. Rör ihop dressingen.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i dressingen.
  5. Pilla ut alla granatäppelkärnor och hacka persiljan.
  6. Blanda spenat, brysselkål, rödlök och dressingen i en stor skål.
  7. Lägg på ett fat. Strö över granatäppelkärnor och smula över feta. Toppa med persilja.