Rostade grönsaker med feta och oliver

POPULÄRT
koket.se
Rostade grönsaker med feta och oliver
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostade grönsaker med feta och oliver

14 ingredienser

40 min

Smidig allt i ett-middag där potatis, aubergine, zucchini, tomat och rödlök rostas på en plåt i ugnen och serveras med fetaost och oliver.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 1 aubergine
  • 2 zucchini
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlök
  • 2 fetaostar (à 150 g)
  • 1 burk gröna oliver utan kärnor (gärna halkidiki)
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • salt

Till servering

  • 65 g färsk spenat
  • 1 kruka basilika
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär potatis, aubergine och zucchini i trevliga större bitar.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Halvera tomaterna.
  4. Finhacka rosmarinen. Blanda den med olivolja och salt.
  5. Blanda alla grönsakerna med rosmarinoljan.
  6. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  7. Ta ut och bryt över fetaosten, spara lite av fetaosten till servering. Strö över oliverna.
  8. Sätt ugnen på grill och ställ in plåten 10-15 minuter tills allt fått fin färg och är gyllene.
  9. Ta ut och strö över spenat, basilika och resterande fetaost.
  10. Servera med bröd!