Rostade jordärtskockor med parmesandipp

NYHET
koket.se
Rostade jordärtskockor med parmesandipp
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostade jordärtskockor med parmesandipp

9 ingredienser

1 h

Tove Nilsson bjuder på rostade jordärtskockor med parmesandipp, en riktigt god rätt att servera som tilltugg eller snacks.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g jordärtskocka
  • 1 ägg
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda tvättade jordärtskockor med 1 msk olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.
  3. Baka i mitten av ugnen i 30-40 minuter. De ska bli helt mjuka och skalet ska bli knaprigt runtom.
  4. Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, senap och all rapsolja. Sänk ned stavmixern och kör nedifrån och upp i kannan till en tjock majonnäs.
  5. Blanda majonnäsen med parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera jordärtskockorna med majonnäsen.