Rostade kikärtor med spiskummin och blomkål

Rostade kikärtor med spiskummin och blomkål
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Rostade kikärtor med spiskummin och blomkål

8 ingredienser

30 m

Det här ser ju så nyttigt ut att man tror att det ska bli tråkigt. Men ni kan vara lugna, smaken går alltid först i mitt kök och det här är supergott! Recept ur kokboken "hur lätt som helst" av Jessica Frej -Harper Collins

Tips! Är du supen på en krämig sås till? Mosa 100 g getost utan "kanter" med 2,5 dl grekisk yoghurt, 1 tsk citronpeppar och 1 tsk honung.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 blomkål
  • 2 förp kikärtor
  • 1 dl mandelspån
  • 0,5 dl olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 1 förp bladspenat (à 65 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen i buketter och skölj kikärtorna.
  3. Blanda blomkål, rapsolja, spiskummin, salt och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen ca 15 minuter så blomkålen är mjuk.
  5. Addera mandelspånen och rosta 5 minuter till.
  6. Blanda med spenaten. Pressa över citron och servera.