Rostade rotfrukter med halloumi och aioli

koket.se
Rostade rotfrukter med halloumi och aioli
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostade rotfrukter med halloumi och aioli

16 ingredienser

40 m

Rotfrukter i ugn är verkligen perfekt till middag - enkelt, billigt och riktigt gott. Siri Barje serverar dem här med stekt halloumi och busenkel aioli.

Psst! Behåll skalet på alla rotfrukter, det sparar både tid och du får i dig mer näring. Löken kan också ha skalet kvar, det skyddar den från värme och den blir på så sätt klar samtidigt som rotfrukterna.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg mandelpotatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 300 g gulbeta
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 150-200 g halloumiost
  • 70 g spenat
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta alla rotfrukter med skal men skala dem inte! Dela rotfrukterna i mindre bitar och löken i 4 klyftor med skalet på.
  3. Blanda runt alla grönsakerna med olivolja, honung, timjan, salt och peppar på en plåt. Baka i ugnen i ca 35-40 minuter.
  4. Stek halloumin gyllene i olja.
  5. Blanda majonnäs med riven vitlök till en aioli. Smaksätt med rivet skal från citronen och lite citronsaft. Salta och peppra.
  6. Ta ut grönsakerna och lägg dem på ett fat med spenaten i botten. Servera med aioli och halloumi!