Siri Barje bjuder på middagsmat från sin barndom och lagar rostade rotsaker med en fantastisk sås och gröna bönor. En middag med inspiration från det franska köket.
Klyfta potatis och dela morötterna. Skär betorna i något tunnare klyftor än potatisen.
Hacka rosmarin fint. Halvera endiverna på längden.
Blanda olivolja, vitlöksklyftor med skal och rosmarin med grönsakerna. Lägg blandningen på en plåt, lägg på endive med snittytan upp. Salta.
Rosta i ugnen till fin färg, ca 25-30 minuter.
Vispa äggulorna lätt i en bunke, tillsätt rapsoljan droppvis under fortsatt vispning till en majonnäs. Vispa i olivolja på slutet. Riv ned vitlök, pressa i citronsaft och smaka av med salt.
Skär salladen.
Stek haricots verts på hög värme i rapsolja i en stekpanna till de är nästan klara. Blanda ned salladen och smöret på slutet. Smaka av med salt och ta stekpannan från värmen.
Finhacka timjan.
Ta ut plåten med grönsaker och strö över finhackad timjan.