Rösti med myntayoghurt

Rösti med myntayoghurt
Zacharias Lindqvist Hansson
Fanny Werngren
Zacharias Lindqvist Hansson
Fanny Werngren

Rösti med myntayoghurt

Av: Zacharias Lindqvist Hansson, Fanny Werngren

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

"Detta är vår variant på en klassiker där en salt liten potatisrösti toppas med en fräsch myntasås och krispiga granatäppelkärnor. En enkel aptitretare som inte lämnar någon besviken." /Zacharias Lindqvist Hansson och Fanny Werngren

Ingredienser

portioner stycken

Rösti

  • 600 g mjölig potatis
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • salt
  • 50 g smör

Myntayoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk torkad mynta
  • 0,25 citron, saften
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 0,5 granatäpple, kärnorna

Gör så här

Rösti

  1. Skrubba potatisen ordentligt, torka och grovriv den.
  2. Lägg potatisen i en stor bunke med kallt vatten allt eftersom du river.
  3. Ta upp potatisen, krama ur vattnet med händerna och lägg potatisen på lite hushållspapper.
  4. När vattnet har runnit av lägger du den rivna potatisen i en ren skål och häller på majsstärkelse. Salta rikligt och blanda ordentligt.
  5. Hetta upp smör i en stor stekpanna på medellåg värme.
  6. Stek små plättar av den rivna potatisen i ca 5 minuter. (Använd gärna en stansring, ca 4 cm i diameter, som mall för att få en fin och rund form på plättarna).
  7. Höj till medelvärme och fortsätt steka tills röstin har fått en riktigt fin och gyllenbrun färg och de är tillagade rakt igenom. Stek i omgångar om det behövs.
  8. Lägg röstin på lite hushållspapper tills du är redo att servera.

Myntayoghurt

  1. Blanda turkisk yoghurt, mynta och citronsaft i en skål. Salta och peppra efter smak.

Servering

  1. Placera de små röstiplättarna på ett fat, toppa med lite myntayoghurt och strö över några granatäppelkärnor.