Ryska plättar med löjrom

Ryska plättar med löjrom
Foto: TV4

Ryska plättar med löjrom

Av: JB - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

15 m + 3 h

En förrätt bestående av ryska plättar toppade med löjrom, rödlök och gräddfil.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 50 g vetemjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 1 äggula
  • 2-3 krm salt (efter smak)
  • 1 dl öl
  • 1 äggvita

Tillbehör:

  • 1-2 msk Kalix löjrom
  • 2 msk gräddfil
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Värm mjölken så den blir ljummen och blanda med jästen.
  2. Vispa ner mjölet, äggulan, salt och ölen. Låt stå i några timmar och jäsa.
  3. Vispa äggvitan hårt. Blanda försiktigt ner äggvitan i smeten.
  4. Grädda i panna precis före servering.
  5. Lägg upp blinierna på fat och klicka på rommen. Lägg gräddfilen och rödlöken vid sidan, garnera med en dillkvist.