Halloweentarta2

Så gör du en amerikansk (halloween)tårta!

Sötma, sälta, syra och mängder av choklad! Den amerikanska chokladtårtan har allt man kan önska... och lite till! Gör tårtan i minst 4 lager och 3 fyllningar så kommer gästerna utse dig till drottningen av tårtor! Här hittar du Teas 7 bästa tips!
  • Spritsa en yttre kant med smörkräm på tårtbottnen. Smart! Då blir det som en lite mur som kapslar in fyllningen så den inte glider ut!

  • Fyllningskombo som är Teas favorit i tårtor: smörkräm + smörkola + syrlig färskostkräm smaksatt med choklad som balanserar upp det söta. Detta recept bland många andra hittar du i Teas tårtkurs

  • Låt tårtbottnarna "vila" 20 min mellan varje montering av lager så håller sig tårtan upprätt och fin. Annars är det lätt att den blir sned.

  • Tips när du brer smörkräm runt om tårtan: Tricket är att köra flera tunna, tunna lager strykning runt om och ovanpå tårtan – då blir den så rak som möjligt! Låt den vila i kylen mellan varje strykning. Målet är att lagrerna inte ska synas och att smörkrämen ska bli stabil.

  • Toppa tårtan med en chokladganache som du brer ut med en tårtpalette så den rinner precis över kanten. Detta ser väldigt inbjudande ut! I lektionen om Amerikanska tårtor lär Tea dig allt om hur du gör en len chokladganache. Läs mer om Teas tårtkurs här

  • Spritsa små droppar med smörkräm runt om och ovanpå samt dekorera med små fina mini-makarons.

  • Halloween-tips: Spritsa små ögon och munnar med choklad på topparna så ser de ut som små spöken – boo!

 

I Teas tårtkurs får du ännu fler tips om hur du blir en mästare på tårtor. Hon lär dig allt om amerikanska tårtor, chokladtårtor, moussetårtor och mycket mer. Köp kursen här!