Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Klassisk crêpefyllning
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Klassisk crêpefyllning
5
Spara
Av:
Sacha Smederevac
9
ingredienser
Crêpes går att variera och här får du en variant.
Fest
Fransk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
Fransk crêpessmet:
4 ägg
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk strösocker
2 msk smör (el. margarin)
Fyllning:
ost, riven
4 skivor salami (eller bacon), till en crêpes
1 ägg, till en crêpes
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda först mjöl och salt i en skål.
Häll sedan i mjölken och sockret. Vispa allt till en slät smet.
Vispa sedan ner ett ägg i taget. Crêpessmeten blir extra bra om den får stå svalt i ca 30-60 minuter.
Smält smör alt. margarin i en stekpanna och vispa ner det flytande i smeten. När du har gjort det har du även smörjt pannan inför stekningen.
Grädda pannkakorna på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut till kanten.
Vänd på pannkakan när smeten har "stannat".
Trava crêpes med smörpapper mellan lagren.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ost och salami eller bacon, samt ägg på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form.
Strö lite ost över crêpsen och gratinera i ugnen tills de fått en gyllne färg, ca 10-20 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut