Saffranskryddad fisksoppa

Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar
Foto: Tv4

Saffranskryddad fisksoppa

Av: Nicklas - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

1 h

Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp torsk, fryst [à 400 g]
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp saffran
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 l vatten
  • fiskbuljongtärning
  • 0,5-1 dl tomatpuré
  • 400 g kräftstjärt
  • 2-3 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Tina fisken samt hacka löken fint och strimla purjolöken.
  2. Fräs sedan hacket försiktigt i en stor kastrull med matolja, det ska inte brännas. Rör om hela tiden och pressa ner vitlöken.
  3. Pudra över saffran samt mjöl och rör om. Slå i vattnet, en liter i taget, och vispa så det inte blir klumpar.
  4. Lägg i fiskbuljongtärningarna, vispa, koka upp och låt sedan sjuda sakta i 10 minuter.
  5. Häll i tomatpurén i grytan. Skär fisken i bitar och lägg i även dem. Låt sjuda i 8 minuter. Smaka av så att fisken är klar.
  6. Lägg i kräftstjärtarna och rör ner crème fraiche.
  7. Avsluta med att smaka av soppan med salt och vitpeppar.
  8. Lägg i persilja precis innan servering om så önskas. Smaklig måltid!