Saffransscones med lingonsylt och vispad crème fraiche

Från Sverige Saffransscones med lingonsylt och vispad crème fraiche 2
Foto: Köket.se

Saffransscones med lingonsylt och vispad crème fraiche

12 ingredienser

25 min

Fyll köket med underbar doft från saffransscones! Så här bakar du godaste julfrukosten på råvaror från Sverige. Servera med lingonsylt och fluffig crème fraiche.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8 scones

Scones

  • 4 dl vetemjöl (Från Sverige)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker (Från Sverige)
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör (Från Sverige)
  • 2 dl filmjölk (Från Sverige)
  • 1 ägg, till pensling (Från Sverige)

Servering

  • 2 dl frysta lingon (Från Sverige)
  • 0,5 dl strösocker (Från Sverige)
  • 2 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, saffran och salt i en bunke. Skär smöret i kuber och nyp ihop med mjölkblandningen. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Dela och forma degen, med mjölade händer, till 6-8 scones. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa upp ett ägg och pensla sconesen. Baka sedan mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  5. Häll ner lingon och strösocker i en kastrull och låt koka upp. Sjud i 5 minuter och låt svalna något.
  6. Vispa crème fraiche och vaniljsocker tills det blivit fast och fluffigt.
  7. Servera de nybakade saffranssconesen med lingonsylten och creme fraichen.
TIPS!
Fler tips och recept Från Sverige!
Från Sverige Pannacotta med äpple och rostat havresmul

Fler tips och recept Från Sverige!

Läs mer om Från Sverige-märkningen och inspireras av goda recept på svenska råvaror.

Läs mer