Sallad med burrata och jordgubbar

POPULÄRT
koket.se
Sallad med burrata och jordgubbar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sallad med burrata och jordgubbar

13 ingredienser

20 min

Sommarens godaste sallad. På ett stort fat bjuds krämig ost, len dressing, pepprig rucola, söta jordgubbar, aromatisk basilika och knapriga pistagenötter. Perfekt sommarmiddag eller lunch som du gör på nästan ingen tid alls.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 burrata (à 100 g avrunnen vikt)
  • 1 silverlök
  • 500 g körsbärstomater, i olika färger
  • 500 g jordgubbar
  • 1 gurka
  • 65 g rucolasallad
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g pistagenötter, grovt hackade

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • svartpeppar
  • salt

Till servering

  • foccaia (eller levainbröd)

Gör så här

  1. Skala och skär silverlöken i tunna skivor. Lägg löken i iskallt vatten. Halvera körsbärstomater och jordgubbar.
  2. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ut kärnorna med en liten sked. Skär gurkan i munsstora bitar.
  3. Lägg rucola på ett stort salladsfat. Sila av vattnet från löken och torka av med hushållspapper. Lägg ovanpå rucolan tillsammans med tomater, gurka och jordgubbar.
  4. Blanda ihop dressingen och ringla över salladen. Lägg på burrata och strö på basilikablad och pistagenötter. Servera med ett gott bröd till.