En bädd av krispiga salladsblad, toppad med snygga rödbetor gratinerade med getost. Välj en getost av sorten färskost, annars en chèvre. Snyggt och gott!
Skölj av eventuellt jord på rödbetorna. Koka upp en kastrull med saltat vatten så det kommer att täcka rödbetorna.
Lägg i betorna och koka dem med blasten kvar tills de blir mjuka, ca 20 minuter. Prova med en sticka om de är färdiga.
Häll av vattnet och dra snabbt av skalet på rödbetorna med hjälp av händerna under rinnande kallt vatten.
Skiva upp rödbetorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Smula över getosten och gratinera i ugnen tills osten smält och fått gyllne färg.
Rosta pinjenötterna under tiden.
Placera ut några salladsblad på ett fat. Lägg sedan rödbetorna över och strö på pinjenötterna. Stänk över lite av olivoljan och servera.